CDA Wassenaar

Aanpak onveilige provinciale wegen topprioriteit CDA

Reacties uitgeschakeld voor Aanpak onveilige provinciale wegen topprioriteit CDA

CDA Zuid-Holland: gevolgen van ongelukken zijn verschrikkelijk!

Eén op de vier verkeersslachtoffers valt op een provinciale weg. Voor het CDA Zuid-Holland is de maat vol. De provincie Zuid-Holland moet de komende jaren een inhaalslag maken bij de aanpak van onveilige locaties. CDA-lijsttrekker Adri Bom-Lemstra stelt duidelijk: “Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel zo’n gevaarlijk weggedeelte. Zo ook Meindert en Marnix in Wassenaar. Ik wil dat dit onderwerp hoog op de agenda komt te staan. De gevolgen van ongelukken zijn vaak verschrikkelijk, we mogen niet berusten in die onveilige situaties.”

Provinciale wegen behoren tot de meest onveilige wegen van Nederland. Hier gebeuren de meeste ongelukken. Slechts 6% van de Nederlandse wegen zijn provinciale wegen, maar hier vallen 25% van alle verkeersslachtoffers. In een recent gepubliceerd onderzoek van de ANWB zijn de gevaarlijkste locaties op een rij gezet. Adri Bom daarover: “ik ben heel blij met het overzicht van de ANWB. Veel mensen hebben gemeld waar onveilige situaties zijn. Daar moeten we iets mee doen, want het CDA wil dat iedereen veilig thuis komt. We maken ons hier met name druk om vanwege het leed dat ontstaat voor slachtoffers. Het plotselinge verlies van een dierbare, ernstige verwondingen of invaliditeit heeft grote impact op mensen en hun omgeving. Uit onderzoek blijkt dat volledig herstel in 20% van de gevallen niet mogelijk is.”

Om de oproep van Adri Bom-Lemstra kracht bij te zetten zullen CDA-afdelingen in Zuid-Holland en kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart de komende dagen actie voeren. Gevaarlijke situaties op of rond provinciale worden gemarkeerd met een rode vlag, van oudsher het symbool voor gevaar.

Meer informatie: Adri Bom-Lemstra | lijsttrekker CDA Zuid-Holland | 06-11000894 | abom@hhdelfland.nl Relus Breeuwsma | woordvoering CDA | 06-15123784 | kromhaskerdyken@hetnet.nl

Bijlage: Het rapport van de ANWB met de onveilige situaties op provinciale wegen is te downloaden via: http://www.anwb.nl/binbestand/lidmaatschap/syc/KL131180_EuroRAP_ZHolland_online.pdf

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten