CDA Wassenaar

Bestuur CDA Wassenaar draagt Hubert Schokker voor als lijsttrekker

 

Het bestuur van het CDA Wassenaar draagt Hubert Schokker voor als lijsttrekker voor de raadsverkiezingen van 21 maart 2017. Op 7 december a.s zal de ledenvergadering besluiten over deze voordracht. Een kort interview van CDA voorzitter Rob Gussekloo met Hubert Schokker.

 

Wie is Hubert en waarom wil hij de lijstrekker worden van het CDA?

“Ik ben al langere tijd actief CDA lid. Zo heb ik als beleidsmedewerker financiën bij de Tweede Kamerfractie van het CDA gewerkt en de afgelopen vier jaar mocht ik commissielid zijn namens het CDA Wassenaar. Toen het bestuur mij vroeg of ik lijsttrekker wilde worden, was ik blij verrast en vereerd. Ik hoop van harte dat de ALV mijn voordracht bekrachtigt. Ik ben zeer gemotiveerd om mij de komende periode in te zetten voor onze prachtige Wassenaarse gemeente en gemeenschap”.  

 

Wat verbindt Hubert aan Wassenaar?

“Ik ben een geboren en getogen “Wassenaarder”. Op mijn 18de ben ik verhuisd naar Rotterdam vanwege mijn studies economie en filosofie. Na afronding hiervan en enkele omzwervingen via Rotterdam en Haarlem woon ik sinds 2009 weer in Wassenaar. Ik woon hier heel prettig samen met mijn vrouw en twee jonge dochters. We genieten volop van ons leven hier”.

 

Wat zijn belangrijke punten in het concept verkiezingsprogramma waarvoor je extra warm loopt?

“Er klikt enthousiasme en ambitie door in het nieuwe verkiezingsprogramma. Dat geeft energie om zaken te bereiken in de komende periode. Een aantal punten in het bijzonder. Zo hecht ik veel waarde aan het behoud van de zelfstandigheid van Wassenaar, het op orde houden van de financiën en een goede zorg voor de mensen die dat nodig hebben. Ik vind het echter ook heel mooi dat er ruim aandacht is in het programma voor duurzaamheid. Goed om hier de schouders onder te zetten”.

 

Wat vind je van de discussie over de zelfstandigheid van Wassenaar?

“Ik ben voor het behoud van een bestuurlijk zelfstandig Wassenaar de komende periode. Dit moet ook mogelijk zijn zolang we er met zijn allen voor zorgen dat er bestuurlijke en financiële rust is en blijft in de gemeente. Dit neemt overigens niet weg dat we natuurlijk samen kunnen werken met onze buurgemeentes als dat onze inwoners ten goede komt”.

 

Welke bijdrage kan het CDA en Hubert in het bijzonder de komende jaren leveren aan de ontwikkeling van Wassenaar?

“We hebben een uitstekend programma en een goede lijst met kandidaten voor de gemeenteraad. Ik zal mijn best doen dat we samen zoveel mogelijk gaan realiseren”.

 

 

(foto Hubert Schokker (links) en Rob Gussekloo).

Deel dit artikel!

Laat uw reactie achter