CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

Betere samenwerking tussen de veiligheidsregio’s Haaglanden en Hollands Midden benodigd

Reacties uitgeschakeld voor Betere samenwerking tussen de veiligheidsregio’s Haaglanden en Hollands Midden benodigd

De CDA fractie heeft in de raadscommissie Bestuur en Middelen van 11 november 2015 vragen gesteld over de samenwerking tussen de veiligheidsregio’s Haaglanden en Hollands Midden. In het bijzonder voor wat betreft het gebruik van de Wassenaarse brandweerkazerne. Tijdens de raadscommissie kwam geen helder antwoord van de burgemeester. De CDA fractie wacht nu de schriftelijke beantwoording af.

De vragen zijn gebaseerd op een artikel uit het Leidsch Dagblad van 29 oktober. Daarin stond de situatie beschreven dat Voorschoten extra behoefte heeft aan brandweerinzet. Het kan voorkomen dat die inzet op dat moment onverhoopt niet door Leiden kan worden geleverd, maar mogelijk wel door Valkenburg. Leiden, Voorschoten en Valkenburg maken deel uit van de veiligheidsregio Holland Midden. In dat geval gaat de brandweerauto dóór de gemeente Wassenaar. Het lijkt de CDA fractie verstandig dat er in een dergelijke situatie zo mogelijk gebruik wordt gemaakt van de Wassenaarse brandweerkazerne. Dit zou bovendien gemakkelijk te regelen moeten zijn doordat de gezamenlijke meldkamer voor beide veiligheid regio’s in de wijk Ypenburg staat.

Dit blijkt echter niet zo eenvoudig. Er is op dit moment namelijk afgesproken dat een melding in Voorschoten niet tot een melding in Wassenaar mag leiden, omdat dit twee verschillende veiligheidsregio’s zijn. Dit wijst in de ogen van het CDA Wassenaar op een zorgwekkend slecht ontwikkelde operationele samenwerking tussen de beide veiligheidsregio’s. Dit moet echt efficiënter en minder bureaucratisch kunnen. De fractie hoopt dat uit de schriftelijke beantwoording door de burgemeester een bereidheid tot betere samenwerking spreekt.

Door Theo Overdevest

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten