CDA – Samen Succesvol voor Wassenaar

1 april !!Brandweermuseum Wassenaar en nieuwe museum van Joop van Caldenborgh kunnen fuseren.

 

 

 

De heer Joop van Caldenborgh heeft 28 maart officieel een aanvraag omgevingsvergunning ingediend bij het college van B&W ten behoeve van het tentoonstellingsgebouw dat hij wil realiseren op Landgoed Voorlinden.

Het CDA ziet dit als het juiste moment  nu de fusiebesprekingen te starten die erop gericht zijn het brandweermuseum Wassenaar en de collectie van de heer van Caldenborgh te laten fuseren tot één Wassenaars museum. Naar het oordeel van het CDA is Wassenaar te klein om twee musea te huisvesten en komt daardoor onze zelfstandigheid in gevaar. De collectie van het Wassenaarse brandweermuseum sluit prima aan bij de ontwikkelingen van landgoed Voorlinden . Ruim 80% van die collectie  is gericht op de ontwikkeling van de brandweerzorg op en nabij Wassenaarse landgoederen zoals Voorlinden,  de Paauw en Backershage. Het CDA stelt het college voor heden nog de eerste gesprekken hierover aan te gaan met de heer van Caldenborgh.

Deel dit artikel!

2 Reacties

 1. Vera 2 april 2012 at 15:52

  BinnenKlingen heeft nu al grote verkeersproblemen. Elk weekend en elke woensdagmiddag loopt het verkeer in de buurt vast en is er grote parkeeroverlast door het vele sportverkeer dat zich door de smalle straatjes moet wringen.
  .
  Dhr van Caldenborgh voert met zijn museumplannen de druk op dit verkeer nog verder op. En u vindt dat blijkbaar niet alleen goed, maar u wilt er zelfs nog een schepje bovenop doen door het brandweermuseum er ook aan toe te voegen.

  Het CDA weet duidelijk niet wat er in Wassenaar speelt en wat goed is voor haar bewoners!

 2. Rob 10 april 2012 at 09:57

  Geachte mevr ,

  Zoals u misschien inmiddels duidelijk is betrof dit een 1 april grap. De cobinatie brandweermuseum met een omzet van €4000 en een museum voor moderne kunst met een investering en een omzet van vele miljoenen zijn natuurlijk geen gelijkwaardige fusiepartners. De zorg over de infrastructuur deelt het CDA en heeft zeker onze aandacht. Indien u daar concrete ideeen over heeft vernemen wij die graag.
  Met vriendelijke groeten,
  Rob Gussekloo