CDA Wassenaar

CDA en ambtelijke integratie Wassenaar en Voorschoten

Reacties uitgeschakeld voor CDA en ambtelijke integratie Wassenaar en Voorschoten

Het CDA Wassenaar ondersteunt het initiatief van de gemeente Voorschoten inwoners beter te informeren en is van mening dat ook Wassenaarse inwoners beter betrokken dienen te worden.
 
De gemeente Voorschoten organiseert op maandag 13 februari 2012 een bijeenkomst over de mogelijkheden tot samenwerking met Wassenaar. De bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal (Leidseweg 25) en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Centraal staat de vraag hoe Voorschoten de kwaliteit van dienstverlening en bestuur in de toekomst kan blijven garanderen. Alle inwoners van Voorschoten zijn van harte welkom.
Notitie over mogelijkheden tot samenwerking
 
Op verzoek van de gemeenteraad heeft het college een notitie ‘Voorschoten – Wassenaar, Modaliteiten in samenwerking'<http://www.voorschoten.nl/actueel/nieuws/voorschoten-wassenaar_modaliteiten_in_samenwerking_1_.pdf> opgesteld over vormen van samenwerking die ervoor kunnen zorgen dat Voorschoten tegen een adequate prijs goede producten voor de inwoners kan blijven garanderen. Op basis van deze notitie heeft het college aan de raad voorgesteld om de ambtelijke organisaties van de gemeenten Wassenaar en Voorschoten samen te voegen. De gemeenteraad moet over dit voorstel nog een beslissing nemen.
 
Ervaringsdeskundigen lichten toe
 
Graag stelt het college alle inwoners van Voorschoten in de gelegenheid over dit onderwerp mee te praten en vragen te stellen. Tijdens de avond geven ervaringsdeskundigen op het gebied van gemeentelijke samenwerking een toelichting op nut en noodzaak van samenwerking. Ook vertellen zij over hun eigen ervaringen met verschillende samenwerkingsmogelijkheden.
 
De CDA fractie Wassenaar is van mening dat ook in Wassenaar ervaringsdeskundigen betrokken moeten worden bij het informeren van inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten