CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

CDA steunt nieuwe centrum verkeersplan

Reacties uitgeschakeld voor CDA steunt nieuwe centrum verkeersplan

Een grote meerderheid van de Raad heeft maandagavond 9 juni het nieuwe centrum verkeersplan goedgekeurd. Hierdoor krijgen fietsers en wandelaars meer ruimte in het centrum van Wassenaar. Dit verhoogt de leefbaarheid van het centrum. Het plan is tot stand gekomen dankzij de inspanningen van CDA Wethouder Doorn en zijn twee CDA voorgangers. Het verkeersplan heeft niet alleen de steun van de Raad, maar ook van de ondernemers in het centrum. Bewoners van het centrum hebben in maart 2014 ingesproken (zie ook foto). En met die inspraak is nadrukkelijk rekening gehouden.

 

Wat gaat er veranderen?

Het gebied rond de parkeergarage, Van Hogendorpstraat, Luifelbaan  en Johan de Wittstraat wordt anders ingericht. De Johan de Wittstraat wordt vanaf de Zuijlen van Nijeveltstraat één richtingsverkeer. Dit heeft twee voordelen. Ten eerste wordt de straat veiliger voor zowel bewoners als het verkeer. Daarnaast gaat de verkeersdruk via de twee straten Jeruzalem en Tuinpad omlaag. Het verkeer naar het centrum gaat daar straks namelijk omheen en minder door de wijken. Iets omrijden voor meer veiligheid. Voor het verkeer vanuit het centrum verandert niet veel aan de huidige mogelijkheden.

 

Gevolgen voor Wassenaar zuid zijn beperkt

Wilt u met de auto naar de garage aan de Luifelbaan? Dit het beste via de Zuijlen van Nijeveltstraat. Komt u uit deze garage met uw auto? U kunt dan alle kanten op om naar huis te gaan. Ook richting Wassenaar Zuid. De VVD claimt dat de bereikbaarheid van het centrum is verslechterd voor de bewoners van Wassenaar Zuid. Maar dat is dus niet het geval.

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten