CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

CDA vraagt College naar overlast horeca aan de Oostdorperweg

Reacties uitgeschakeld voor CDA vraagt College naar overlast horeca aan de Oostdorperweg

Het College heeft de afgelopen jaren ingestemd met de komst van diverse horecagelegenheden aan de zuidkant van de Oostdorperweg. Zeer recent is er nog een nieuw Pizza verkooppunt gekomen. Het is op zich positief dat horecaondernemers zich in dit gebied willen vestigen en initiatieven willen ontplooien. Helaas krijgen wij van de bewoners te horen dat de horecagelegenheden tot de nodige overlast leiden.  Dit kan niet de bedoeling zijn. Deze overlast bestaat onder meer uit fout geparkeerde auto’s en geblokkeerde stoepen, zwerfafval, geluidoverlast vanaf de terrassen en de gevolgen van overmatig drankgebruik.

Het CDA Wassenaar vindt dat deze geluiden van de bewoners serieus moeten worden genomen. CDA Raadslid Theo Overdevest heeft – in de recesperiode – daarom vragen gesteld aan het college. Het CDA vindt het ten eerste belangrijk dat de bewoners voldoende geïnformeerd worden over de bestaande afspraken. Elke horecaonderneming heeft een aparte bestemming, waardoor er ook vaak individuele afspraken zijn gemaakt met de gemeente. Het is nu niet duidelijk welke afspraken er gemaakt zijn tussen de gemeente en de horecaondernemers. Meer transparantie hierover is geboden. Daarnaast wil het CDA weten op welke manier er wordt gehandhaafd om de overlast te beperken. En of deze handhaving kan worden verbeterd.

Het CDA Wassenaar kijkt uit naar de beantwoording van de vragen.  Er moet een goed evenwicht bestaan. Voldoende ruimte voor horecaondernemers, maar nadrukkelijk ook aandacht voor de belangen van de omwonenden.

Theo Overdevest (Raadslid CDA Wassenaar) en Hubert Schokker (Commissielid CDA Wassenaar)

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten