CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

CDA Wassenaar bezoekt Rijnlands Lyceum Wassenaar

 

Op woensdag 25 oktober bracht een delegatie van het CDA Wassenaar een bezoek aan het Rijnlands Lyceum. Het Rijnlands is een algemeen bijzondere school met excellent onderwijs en biedt zowel Nederlands als Tweetalig Onderwijs (TTO) aan. Naast de kernprogramma’s gymnasium, atheneum en havo bieden ze ook extra vakken zoals Chinees. Dit schooljaar doen leerlingen voor het eerst mee aan een eindexamen.

 

Een rondleiding in het indrukwekkende Rijnlands Lyceum

We werden ontvangen door de rector de heer Leuiken en door conrector mevrouw Potter van Loon. We konden direct de Springerbank bewonderen die juist die ochtend feestelijk onthuld was door de brugklassers. Deze bank is vernoemd naar landschapsarchitect Leonard Springer. Een bijzondere plek!

 

Een belangrijk deel van ons bezoek bestond uit een rondleiding door de heer Leuiken door het indrukwekkende gebouw. De school bestaat uit diverse delen, het oudste deel uit 1939 en latere toevoegingen uit 1952, 1979 en 2006. De overgangen van de ene architectonische periode naar de volgende zijn mooi gedaan. Het deel uit 1939 kent een monumentenstatus waardoor er geen aanpassingen aan mogen worden gedaan. De rector bood ons de gelegenheid om een kijkje te nemen in verschillende klassen. Het was heel leuk om de leerlingen zo “in actie” te zien.

 

Onderhoud van het gebouw

Belangrijk onderwerp van gesprek vormde het toekomstig onderhoud van het schoolgebouw. Het is nu uitstekend onderhouden, maar het is wel van belang om dit in de toekomst ook zo te houden. Hier wordt door de school al voor gespaard. Belangrijk aandachtspunt is wat er moet gebeuren op het moment dat de huidige CV -installatie vervangen moet worden. Waarschijnlijk zal er dan niet langer op gas gestookt kunnen worden. Er zullen dan diverse maatregelen moeten worden getroffen voor deze energietransitie. Denk aan betere isolatie, maar ook aan gebruikmaking van alternatieve energiebronnen zoals zonnecollectoren of wind. Dit zijn beslissingen waar veel openbare gebouwen de komende jaren mee te maken krijgen. Het CDA vond het goed te horen dat het Rijnlands Lyceum hier nu al druk mee bezig is. Zij vindt het belangrijk dat de gemeente Wassenaar gebouwen zoals het Rijnlands op dit vlak goed adviseert en ondersteunt.

 

 

Foto (v.l.n.r. Hubert Schokker, Kees Tukker, Dineke den Hartog, rector Leuiken en Ronald Everard)

Deel dit artikel!

Laat uw reactie achter