CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar
Fractie CDA Wassenaar

CDA Wassenaar bezorgd over hinder door aanleg Rijnlandroute

Reacties uitgeschakeld voor CDA Wassenaar bezorgd over hinder door aanleg Rijnlandroute

De voorbereidende werkzaamheden voor de toekomstige verbindingsweg tussen de A44 en de A4, beter bekend als de Rijnlandroute, zijn 20 september van start gegaan. Het is op zich positief dat deze werkzaamheden, die naar verwachting in totaal zo’n vijf jaar zullen duren, nu echt begonnen zijn.  Het is immers belangrijk dat de Rijnlandroute er komt.

 

Het CDA Wassenaar maakt zich echter grote zorgen over de gevolgen van de zand– en grondtrantsporten die nodig zijn voor de aanleg van de route.  Deze transporten worden uitgevoerd door grote, vaak moeilijk wendbare vrachtwagens. De voertuigen zullen over de  A44 gaan rijden en daar ongetwijfeld voor overlast en extra vertragingen gaan zorgen.  Dit komt in het bijzonder doordat ze moeten gaan omkeren bij Den Deijl.

 

De A44 is op dit moment al zwaar belast. Er rijden per 24 uur 75 duizend voertuigen, terwijl er maar een capaciteit is voor 50 duizend.  Deze reguliere problematiek wordt nu nog eens verergerd door het bovengenoemde transport. Dit is onwenselijk voor de inwoners van Wassenaar en de lokale ondernemers.  De problematiek is echter veel groter dan alleen Wassenaar. Dit raakt een groot deel van Zuid Holland.

 

Het CDA Wassenaar heeft het College daarom met klem gevraagd om op korte termijn in gesprek te gaan met de provincie.  Het is noodzakelijk dat de bouwer de zand –en grondstoffen op een alternatieve manier kan vervoeren. Mogelijk over water of via pijpleidingen. Het CDA Wassenaar pleit ervoor dat de overlast van de aanleg van de Rijnlandroute tot een minimum beperkt kan worden.  

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten