CDA Wassenaar

CDA Wassenaar brengt bezoek aan de Kieviten: Sporthal lijkt rijp voor nieuwbouw

 

Onlangs heeft het CDA een werkbezoek gebracht aan het sportcomplex de Kieviten. We werden enthousiast voorgelicht door de leden van het hoofdbestuur, de heren Kroon (wnd voorzitter en penningmeester) en Bos (secretaris). De vereniging telt 1.700 leden en er worden bij de Kieviten drie sporten beoefend: tennis, hockey en golf.

 

Tijd voor vernieuwing

Wij kregen een uitgebreide rondleiding door de sporthal. Het werd al snel duidelijk dat deze hal uit 1972 inmiddels behoorlijk gedateerd is. Zo zijn er bijvoorbeeld lampen aan het plafond van 200 Watt, terwijl 500 Watt nu normaal is. Ook is het boven niet mogelijk om mensen naar de tennis- of hockeywedstrijden te laten kijken. Daarnaast zijn diverse materialen zeer dringend aan vernieuwing toe.

De bestuurders geven aan dat het kostbaar is het sportcomplex goed te onderhouden. Er zijn hoofdzakelijk slechts twee inkomstenbronnen: de contributie door de leden (sporters) en de sponsgelden van vele Wassenaarse ondernemers. Gelukkig zijn er veel enthousiaste vrijwilligers die bij springen. Zo helpen ouders bij trainingen, en bij het begeleiden en het coachen om jongeren deel te kunnen laten nemen aan de wedstrijden. Voor het bijhouden van het “groen” is er een groep – veelal 75 jarigen – vrijwilligers.

 

Multifunctioneel

Het is een hartenwens van de bestuurders om een nieuwe sporthal te realiseren, hoewel dit zelfstandig voor de Kieviten niet haalbaar lijkt. Het bestuur van de Kieviten gaf het CDA Wassenaar dan ook een aantal adviezen. Ze raden aan om breder te kijken dan de Kieviten en suggereren een multifunctioneel gebouw, waar meerdere partijen kunnen sporten. In een dergelijk gebouw kan een veld bijvoorbeeld worden omgebouwd, zodat het snel voor een andere sportbeoefening kan worden gebruikt. Er zal dan ook moeten worden nagedacht over de kantine en de kleedruimtes. Bovendien is het belangrijk om een duurzaam en energiezuinig gebouw neer te zetten.

 

Het CDA Wassenaar kijkt terug op een leuk en leerzaam bezoek aan de Kieviten. Ze zullen de opties voor de nieuwe sporthal aan de orde stellen in de gemeenteraad. Ze vinden het heel belangrijk dat er in Wassenaar een goede sporthal beschikbaar is. Een dergelijke investering ligt, gelet op de financiële reserves van Wassenaar, binnen de mogelijkheden. Het is echter van groot belang dat de jaarlijkse exploitatie (inclusief onderhoud) van de sporthal kostendekkend is.

 

Dineke den Hartog (Raadslid CDA Wassenaar) en Hubert Schokker (Commissielid CDA Wassenaar). (foto Theo Overdevest)

Deel dit artikel!

Laat uw reactie achter