CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

CDA Wassenaar is blij met werkzaamheden Oostdorp

Reacties uitgeschakeld voor CDA Wassenaar is blij met werkzaamheden Oostdorp

CDA Wassenaar is blij met de werkzaamheden in het Oostdorp.

 

De wijk Oostdorp is al geruime tijd op de schop. Dit valt meteen op als je de wijk binnenkomt. Diverse straten zijn geblokkeerd voor het doorgaande verkeer. En op andere plaatsen staan er bouwmaterialen op het gras. Er vinden veel bouwactiviteiten plaats. Dit is het directe gevolg van investeringen door de Wassenaarse Bouw Stichting (WBS) en het College van Wassenaar. WBS investeert om hun huurhuizen beter te isoleren en grootonderhoud uit te voeren. Huizen krijgen nieuwe daken, deuren en ramen met kozijnen. Hierdoor zien alle huizenblokken er straks weer prachtig uit. Bovendien wordt er de nodige energie bespaart. Deze investeringen maken deel uit van de prestatieafspraken tussen het College van Wassenaar en de woningbouwverenigingen. Het CDA Wassenaar is blij dat deze afspraken tot stand zijn gekomen.

 

De gemeente is zelf ook druk bezig met het uitvoeren van groot onderhoud in de wijk. Deze herfst worden er drie straten opengelegd ter vervanging van de riolering. Dit gebeurt onder meer in de Bloemluststraat. En volgend jaar wordt het Bothaplein opgeknapt.

 

Ook de Zonneveldweg wordt na vele jaren eindelijk opnieuw ingericht. Deze weg heeft veel te verduren gehad. Er gaat immers veel verkeer van en naar de sportaccommodaties. Daarnaast is er in de ochtend ook nog het nodige sluipverkeer in de ochtend. Het wordt dan ook hoog tijd deze straat aan te passen. De eerste bewonersavond is gehouden en de tekeningen zijn te vinden op wassenaar.nl / inwoners / actuele projecten. Het CDA Wassenaar vindt het fijn dat er nu wordt gestart. Dit had zelfs nog wel wat eerder gemogen.

 

Kortom, het College van Wassenaar is druk bezig om de wijk Oostdorp netjes af te leveren voordat volgend jaar weer een nieuw college volgende jaar aantreedt. De wijkbewoners zullen naar verwachting nog wel te maken krijgen met wat overlast. Maar wel met een goed vooruitzicht. Aan de horizon gloort immers een mooi eindresultaat.

 

Theo Overdevest (Raadslid CDA Wassenaar) en Hubert Schokker (Commissielid CDA Wassenaar)

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten