CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

CDA Wassenaar roept VvE op mee te doen aan verduurzaming

Reacties uitgeschakeld voor CDA Wassenaar roept VvE op mee te doen aan verduurzaming

 

Donderdagavond 12 oktober was er een informatiebijeenkomst over het project “VvE’s begeleiden naar nul op de meter!”. De avond werd georganiseerd door de gemeente Wassenaar. Wethouder Leo Maat vertelde in zijn openingswoord dat de wereld verandert. Zo kon hij zich nog goed herinneren dat het aardgas werd geïntroduceerd. Maar ook dat de beroemde blauwe/gele tram in Wassenaar verdween. Nu staan we aan de vooravond van alweer een grote verandering. Geleidelijk aan raakt het gas namelijk op. Volgens Leander is dit al binnen 45 jaar aan de orde. Het CDA Wassenaar vindt het heel belangrijk dat bedrijven en burgers in Wassenaar duurzame maatregelen treffen voor hun woningen om hiermee rekening te houden. Het initiatief “VvEs begeleiden naar nul op de meter!” sluit hier goed bij aan.

 

Wat houdt dit project in?

Van de 24 plaatsen die aangesloten zijn bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag krijgen 15 VvE’s de gelegenheid om mee te doen en te verduurzamen. Ze krijgen begeleiding en de mogelijkheid tot een lening. Deze VvE’s vormen dan een voorbeeldfunctie. De gemeente Wassenaar is op zoek naar een ambitieuze VvE die mee wil doen. Het project wordt gesubsidieerd vanuit het Europese INTERREG.

Verduurzaming leidt tot een besparing voor de gehele VvE aan kosten voor energie en onderhoud. Het gaat om de volgende zaken die worden aangepakt: Spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, HR++ glas en Triple glas.

 

Wie komt in aanmerking?

Er wordt een aantal voorwaarden gesteld om mee te kunnen doen. Zo dient de vereniging tenminste uit 25 woningen te bestaan. Gebouwen moeten tussen 1945 en 2000 gebouwd zijn. Kandidaten kunnen zich t/m vrijdag 3 november aanmelden via een intakeformulier, daarna zal de gemeente en MRDH een VvE selecteren. De geselecteerde VvE krijgt vanaf eind november begeleiding.

 

Oproep CDA Wassenaar

CDA raadslid Dineke den Hartog luisterde ontzettend geboeid naar deze informatie en zij is ervan overtuigd dat verduurzaming samen kan gaan met meer woongenot. Het kan zeer de moeite waard zijn om als VvE mee te doen met dit project. Als het niet lukt om de subsidie van INTERREG te bemachtigen zijn er nog meer mogelijkheden. De Gemeente Wassenaar biedt U een quickscan aan, uitgevoerd door een adviesbureau. Deze quickscan brengt maatregelen in beeld, inclusief de kosten en terugverdientijd. Het CDA wenst U veel succes met de verduurzaming van uw VvE.

 

Dineke den Hartog (Raadslid CDA Wassenaar) en Hubert Schokker (Commissielid CDA Wassenaar)

 

Foto: Theo Overdevest (Raadslid CDA Wassenaar).

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten