CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

CDA Wassenaar verheugd over ruime meerderheid voor de begroting

Reacties uitgeschakeld voor CDA Wassenaar verheugd over ruime meerderheid voor de begroting

Het CDA Wassenaar is blij dat een ruime meerderheid van de gemeenteraad heeft ingestemd met de begroting voor 2016. Naar het oordeel van het CDA heeft het college een evenwichtige begroting ingediend. Dit is lastiger dan afgelopen jaren, omdat er door de decentralisaties meer taken bij de gemeenten terecht zijn gekomen. Het rijk bezuinigt echter ook weer op de uitgaven aan de gemeente. Er bestaat dus een voortdurende druk voor de gemeente om verder te bezuinigen.  

Als onderdeel van de begroting is een zogenaamde benchmark-analyse uitgevoerd. Hierbij is onderzocht op welke punten Wassenaar duurder is dan vergelijkbare gemeenten. In een aantal gevallen bestaat hier een goede verklaring voor. Zo heeft Wassenaar een aparte brandweerkazerne, bijzonder voor een dorp met 25 duizend inwoners. Het CDA maakt zich wel zorgen over de relatief hoge bestuurskosten in Wassenaar. Het CDA wil precies weten waardoor dit komt en vervolgens bezien of deze kosten omlaag kunnen. 

Het CDA is blij met de taskforce vastgoed die wordt ingesteld. De gemeente Wassenaar heeft vastgoed in haar bezit. Er zijn wellicht besparingen mogelijk op het onderhoud. Ook kan in sommige gevallen verkoop worden overwogen. 

Het CDA kijkt echter verder dan alleen 2016. Ook op langere termijn behoort de Wassenaarse begroting sluitend te zijn. Het CDA is bang dat snijden in de taken van de gemeente hierbij niet uit kan worden gesloten. De oppositiepartijen hebben dit probleem ook aangekaart, helaas zonder met serieuze voorstellen te komen. Niettemin is er naar de mening van het CDA goed en stevig gedebatteerd in de gemeenteraad over de begroting. Zo hoort het ook bij zo’n belangrijk onderwerp als de begroting.

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten