CDA Wassenaar

Drukbezochte nieuwjaarsreceptie van het CDA Wassenaar

 

Op zaterdag 6 januari 2018 vond een drukbezochte nieuwjaarsreceptie van het CDA Wassenaar plaats in Boerderij Den Hollander. Er waren ruim 50 CDA’ers op afgekomen om elkaar een gelukkig en gezond nieuwjaar te wensen. De bijeenkomst stond in het teken van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Ook werd het verkiezingsprogramma “Wassenaarders Samen” gepresenteerd.

 

Fractievoorzitter Dienke Dekker deed een oproep om wederom positief het nieuwe jaar in te gaan. Ze benadrukte hierbij dat het van belang is om op te komen voor de mensen die steun nodig hebben. 

 

Campagne programma

Lijsttrekker Hubert Schokker gaf aan de nieuwjaarsbijeenkomst als de kick-off van de campagne te beschouwen. “Er zijn nog 75 dagen tot de verkiezingen. Ik weet zeker dat we elke dag optimaal gaan benutten! Dit doen we onder meer met onze CDA fietsen (zie ook de foto)! ”. Zo gaan we de komende weken op bezoek bij heel veel Wassenaarders. Hij riep de aanwezigen op om de komende tijd het verhaal van het CDA Wassenaar te gaan vertellen. Om hiervan een aantal punten te noemen:

 

  1. 1. Het CDA Wassenaar is voor de zelfstandigheid van Wassenaar. We werken samen met andere gemeenten daar waar nodig, maar kijken altijd wel kritisch naar uitvoering en kosten van de samenwerking.
  2. 2. Het CDA Wassenaar maakt zich sterk voor goede zorg. Mensen in Wassenaar die dat nodig hebben, moeten eenvoudig een beroep kunnen doen op passende zorg. Hierbij is gezamenlijke inzet van vrijwilligers, mantelzorgers en professionals heel belangrijk.
  3. 3. Ook de bereikbaarheid van Wassenaar moet verder worden verbeterd. Aanpak van sluiperkeer, een oplossing voor de rotonde Rozenplein, en het agenderen van de ondertunneling/overkluizing van de N44.
  4. 4. Er wordt serieus werk gemaakt van de verduurzaming van Wassenaar. We willen stimuleren dat er veel meer zonnepalen en schone energiebronnen komen. Daarnaast moet er sprake zijn van CO2 reductie. We maken € 1 mln vrij voor het Wassenaars verduurzamingsfonds. Groen Wassenaar samen.
  5. 5. De hondenbelasting wordt afgeschaft.. Waarom moeten paardenbezitters en kattenliefhebbers geen belasting betalen en hondenbezitters wel?
  6. 6. Er wordt geïnvesteerd in een broodnodige nieuwe sporthal en de culturele functie van de Warenar blijft behouden Grote, maar belangrijke investeringen. De gebouwen dienen welop verstandige wijze te worden geëxploiteerd.
  7. 7. Er wordt gestreefd naar een bewaakte fietsenstalling in het dorp en een openbaar toilet.

 

Het CDA Wassenaar gaat hierover graag met u en met andere Wassenaarders het gesprek aan.

 

Op de foto: Hubert Schokker, lijsttrekker

Foto en video door: Marjolein Overdevest 

 

Deel dit artikel!

Laat uw reactie achter