CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

CDA-conferentie “Eenzaamheid in een drukbevolkt land”

Reacties uitgeschakeld voor CDA-conferentie “Eenzaamheid in een drukbevolkt land”

Persbericht CDA Wassenaar

 

“Eenzaamheid in een drukbevolkt land”

 

CDA-conferentie met Liesbeth Spies, Evert-Jan Westera en Dienke Dekker

 

Als dank voor de grote inzet van Dienke Dekker als wethouder van Wassenaar, organiseert het CDA een conferentie met high tea op zaterdag 13 april 2013. Dienke heeft als onderwerp voor de conferentie gekozen voor het thema Eenzaamheid in een drukbevolkt land. Oud- Minister Liesbeth Spies en Evert-Jan Westera, voorzitter van de Wassenaarse Raad van Kerken, zullen beiden vanuit hun achtergrond een korte inleiding houden.

 

Dienke Dekker was van mei 2010 tot december 2012 wethouder namens het CDA. In deze periode heeft Dienke zich met hart en ziel ingezet voor de belangen van de inwoners van Wassenaar. Vanuit haar portefeuille Vrijwilligerswerk kreeg zij o.a. veel inzicht in het belang van mensen die omzien naar elkaar. Een sociaal netwerk van mensen is noodzakelijk om eenzaamheid tegen te gaan. Eenzaamheid is een veel voorkomend en vaak onderschat probleem, dat moeilijk bespreekbaar is. Niet alleen ouderen zijn eenzaam, ook jongeren, alleenstaanden en gehandicapten kunnen in een sociaal isolement terecht komen. Eenzaamheid kan grote gevolgen hebben voor iemands welzijn en gezondheid. De bezuinigingen in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld in de thuiszorg, kunnen het isolement van mensen vergroten. De overheid heeft de taak om samen met maatschappelijke instellingen en burgers meer aandacht voor deze problematiek te vragen en als stimulator te fungeren voor projecten die eenzaamheid aanpakken en voorkomen.

 

Tot groot genoegen van het CDA Wassenaar zijn Liesbeth Spies en Evert-Jan Westera bereid gevonden om hun licht op dit onderwerp te schijnen. Liesbeth Spies was van december 2011 tot november 2012 minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kabinet-Rutte I. Van 2002 tot 2010 was ze lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Na de Provinciale Statenverkiezingen 2011 was ze korte tijd gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland, waar ze de portefeuilles Economische Zaken en Ruimte & Wonen in beheer had.

Evert-Jan Westera zal vanuit zijn kennis en ervaring als voorzitter van de Wassenaarse Raad van kerken zijn visie geven op dit onderwerp en belichten wat maatschappelijke instellingen (kunnen) doen rond deze problematiek.

Uiteraard zal ook Dienke Dekker zelf het woord voeren die middag.

De conferentie is van 15.30 tot 18.00 uur in het nieuwe gebouw van de SJW aan de Dokter Mansveltkade, naast de sporthal. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. In verband met de catering van de high tea horen we graag tevoren als u wilt komen. U kunt u aanmelden via contact@cdawassenaar.nl

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten