CDA Wassenaar

Hubert Schokker nr 6

Wie is …?
Mijn naam is Hubert  Schokker. Ik ben 36 jaar oud. Ik ben een geboren en getogen “Wassenaarder”. Tot mijn 18de heb ik in Wassenaar gewoond. Na omzwervingen via onder meer Rotterdam en Haarlem ben ik sinds 4 jaar weer terug in mijn vroegere woonplaats en woon ik hier heel prettig samen met mijn vriendin Annemieke. Ik heb in Rotterdam economie en filosofie gestudeerd. Ik werk momenteel bij De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in Amsterdam als adviseur. Daarvoor heb ik gewerkt bij de CDA Tweede Kamerfractie en bij De Nederlandsche Bank. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd onder meer actief als vrijwilliger voor het Buddy Netwerk. Zo probeer ik mij in te zetten voor mensen die eenzaam of chronisch ziek zijn.

 

Waarom CDA?
Ik kies sinds eind jaren 90 voor het CDA, omdat de uitgangspunten van deze partij mij aanspreken. Dit betekent dat het CDA voor mij een politieke partij is die staat voor gemeenschapszin. We zullen het samen moeten doen. Hierbij geldt:  laat ruimte voor de rijkdom aan verschillende opvattingen en visies van een ieder. Het is echter wel belangrijk om vanuit een respectvolle wijze met elkaar om te gaan. Zo kunnen we vanuit een optimistische en constructieve levenshouding bouwen aan de toekomst. Zo hoop ik mij als raadslid ook in te mogen zetten voor onze prachtige gemeente Wassenaar.

 

De komende jaren ga ik mij inzetten voor:
Ik wil me als raadslid inzetten voor het behoud van de goede woonomgeving van het dorp Wassenaar. Dit betekent bijvoorbeeld dat het dorp zelfstandig behouden blijft, maar ook dat het veilig is en dat de voorzieningen op orde zijn. Daarnaast wil ik mij vanuit mijn beroepsmatige achtergrond inzetten voor een goed verloop van de decentralisaties (vooral in de zorg) die onze gemeente te wachten staan. Belangrijk onderdeel hiervan is dat de financiën en de controle door de gemeenteraad goed worden geregeld. Dit is een stevige uitdaging voor Wassenaar, waar ik graag een bijdrage aan zou leveren.