CDA Wassenaar

Theo Overdevest nr 5

Wie is…?

Mijn naam is Theo Overdevest, geboren en getogen Wassenaarder. Ik ben getrouwd met Lonneke. Samen hebben we drie kinderen. Waarvan onze dochter thuis woont.
De politiek maakt nu bijna acht jaar actief deel uit van mijn leven. In 2006 kreeg ik de kans het stokje van mijn vader Kees over te nemen. Hier heb ik geen spijt van. Politiek is een bijzondere hobby, met veel mogelijkheden. Veel mensen spreken, lezen en dan de belangen afwegen voor ons dorp. Daar wil ik de komende vier jaar graag mee aan de slag.

 

Waarom CDA?

Elke keuze die een mens maakt heeft altijd gevolgen voor een ander en zijn/haar omgeving. Zet de ene partij, de vrije keus centraal ongeacht de gevolgen, de andere wil iedereen gelijke kansen en gelijke rechten bieden. Alleen door eigen inzet creëer je mogelijkheden. En daarmee kansen en bouw je rechten op.
En lukt het echt niet, dan kan de overheid je helpen. CDA staat voor alle mensen. Rekening houden met elkaar, nu en straks, is wat ik bij het CDA altijd kan vinden. En dat voelt goed!

 

De komende jaren ga ik mij inzetten voor…..

– Het behoud van het dorpse karakter van onze woonplaats. Om het dorp ligt een mooie groene en open kraag van duinen, bossen, landgoederen en weilanden. De eigenaren en grondgebruikers benaderen en overtuigen om het ook zo te houden.
– Bouwmogelijkheden creeeren met name door vernieuwbouw. Bouwen op plaatsen van “oude” scholen, politiekantoor en gemeentekantoor maakt woningbouw beperkt mogelijk.
– De zorg met als basis de mens. Over zorg wordt nu veel gesproken. En deze wordt groter. Voor mij geldt hierbij “Ecce homo”.
– Ons dorp. Dat is een plaats om trots op te zijn. Waar onze kinderen veilig en gezond opgroeien. Daar wil ik me voor inzetten.