CDA Wassenaar

Gastcolumn: Najaarscongres CDJA

 

Afgelopen zaterdag (18 nov.) heeft onze Wassenaarse Sabrina Everard deelgenomen aan het najaarscongres van de jongerenorganisatie van CDA. Dit is wat zij er over te vertellen heeft.

 

Party & Politics

“Afgelopen weekend was het najaarscongres van het CDJA, de politieke jongerenorganisatie van het CDA. Dit jaar vond het plaats in een wel erg bijzondere locatie, namelijk in Diergaarde Blijdorp! Tijdens het congres zijn verschillende interessante sprekers aan bod gekomen zoals Jan Kees de Jager, Hugo de Jonge en Frank Visser (“de Rijdende Rechter”). Ook werd er gedebatteerd en gestemd over verschillende ingediende resoluties. Lunch en diner vond plaats in de Haaienzaal waar je, zoals de naam het al zegt, tussen de haaien zat te eten. Het CDJA zou geen jongerenorganisatie zijn als zij niet van een feestje houdt, dus was er naast het inhoudelijke gedeelte ook een groot feest georganiseerd waar iedereen zich tot de late uurtjes heeft vermaakt. Het motto van het CDJA is dan ook niet voor niets ‘Party & Politics’.

 

Word ook lid!

Lid worden van een politieke jongerenorganisatie is een goede manier om jezelf te ontwikkelen. Je kan met anderen in gesprek gaan over hoe jij vindt dat het moet in het land, leren debatteren of bestuurservaring doen in een commissie. Maar je kan ook gewoon gezellig een drankje doen bij een van de activiteiten. Zo kan je op een laagdrempelige manier kennis maken met politiek. Heb jij als jongere interesse in de politiek, of heb je een mening die je graag wilt laten horen? Word dan vooral lid van een politieke jongerenorganisatie!”

 

Tekst en foto’s: Sabrina Everard

Deel dit artikel!

Laat uw reactie achter