CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

Hartenkreet uit Rijksdorp !!

Het was zondag 21 juli weer een ouderwetse zomerse dag waarop vele mensen hun huis wilden ontvluchten en naar het strand wilden. Heel Rijksdorp stond vol met auto’s. Om 9.45 uur waren de parkeerterreinen bij het strand om 9.45 uur al vol.  

Wat ons stoort, en waar willen wij de aandacht van het CDA voor vragen, is dat hele groepen mensen, velen met kleine kinderen, minimaal drie kwartier in de hitte de lange weg naar het strand moeten gaan lopen. En dan ook nog eens terug moeten, ook. De meesten wisten niet dat de bus was afgeschaft en hadden ook geen idee dat het strand zo ver van Rijksdorp verwijderd is. Wij voelden ons er niet prettig bij.

Tot voor kort reed er van gemeentewege in de zomertijd een bus die de mensen voor deze lange weg naar het strand bespaarden. Die bus is weg (bezuinigd). Maar wij vinden dat de Gemeente Wassenaar, als medebeheerder van het strand en verantwoordelijk voor goed openbaar vervoer, dit de mensen niet mag aandoen.

 

Wij geven je daarom het volgende in overweging om hier actie voor te voeren.

De Gemeente gaat ervoor zorgen dat de (weinige) echt warme weekenden er een bus – of busjes – klaar staat die eventuele bestuurd kunnen worden door vrijwilligers. Met zo’n shuttle service kunnen mensen kunnen van Rijksdorp naar het strand vervoerd worden en vice versa. Met de busonderneming zou hierover een overeenkomst gesloten kunnen worden. Misschien zijn er ook andere oplossingen mogelijk. Uiteraard hoeft zo’n ritje niet gratis te zijn.

 

Graag zien wij dat de CDA fractie deze (sociale) zaak aanhangig maakt.

 

Succes ermee en een hartelijke groet uit het zomerse Rijksdorp.

 

Harm en Wil Schelhaas

Deel dit artikel!

1 Reacties

  1. Ageeth van Zadel 31 juli 2013 at 09:40

    Al sinds vorig jaar ben ik daarmee bezig, in eigen persoon , als strandexploitant en namens de SP. Vorige week heb ik daar nog contact over gehad met Wethouder L.de lange. Ook hij is van mening dat er een oplossing moet komen. Ik heb B&W gewaarschuwd voor de risico’s en gevaren van de wandelaars in de hitte met kleine kinderen, om maar niet te spreken van de toeristen die afhaken en nooit meer terugkomen naar ons dorp. Maar ook de terugloop van omzet op het strand, met minder bezoekers een feit. Laten we de handen ineenslaan en zorgen voor een sociale oplossing.