CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

Homo-emancipatie moet weer op de agenda

Reacties uitgeschakeld voor Homo-emancipatie moet weer op de agenda

Volgens lijsttrekker Meindert Stolk is het ontbreken van incidenten rond homo’s in Wassenaar geen bewijs dat er geen homoproblematiek is in ons dorp. Het kan zijn dat het onderwerp in Wassenaar onvoldoende besproken wordt. Samen met het COC Haaglanden wil het CDA bekijken hoe de homo-emancipatie meer aandacht kan krijgen.

Afgelopen zondag 31 januari werd op initiatief van het COC Haaglanden een verkiezingsdebat georganiseerd in café ’t Hoekje. Alle politieke partijen waren vertegenwoordigd met uitzondering van de WWW. Elke partij moest bekennen dat in hun verkiezingsprogramma het onderwerp homo-emancipatie ontbreekt. Het incident in Amsterdam van afgelopen maandag toont maar weer aan dat de acceptatie van homoseksualiteit in Nederland minder vanzelfsprekend is dan we soms denken. In de hoofdstad werd een man mishandelt omdat hij met een tas liep met het opschrift homo.

Volgens Meindert Stolk is de homo-emancipatie niet gebaat bij symboolpolitiek. Als alle partijen dit onderwerp belangrijk vinden, moeten we er ook echt iets mee doen. Hij denkt hierbij aan voorlichting op bijvoorbeeld scholen en in verzorgingshuizen. Stolk ziet ook goede mogelijkheden om met de instellingen waar de gemeente een (subsidie)relatie mee heeft, te bekijken hoe homo-acceptatie versterkt kan worden.

 

foto Jan Stegeman

foto Jan Stegeman

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten