CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

Jongerenorganisatie CDA zet zich in voor de belangen van jongeren.

Reacties uitgeschakeld voor Jongerenorganisatie CDA zet zich in voor de belangen van jongeren.

Politiek is overal. Jongeren zoals jij hebben er steeds vaker mee te maken. Gemeenten bepalen de sluitingstijden van café’s en hoeveel subsidiegeld er naar sportclubs gaat. De landelijke overheid bepaalt hoeveel je studie kost en wat de kwaliteit van het onderwijs is. Als politieke jongerenorganisatie zet het CDJA zich in voor de belangen van jongeren. Zo houden we ons bijvoorbeeld bezig met betaalbare huisvesting, maar ook met milieu en ontwikkelingssamenwerking. We zijn een organisatie voor jongeren zoals jij, die politiek interessant vinden en mee willen denken over de toekomst.

Binnen het CDJA wordt gezelligheid en politiek gecombineerd. Zo organiseren wij regelmatig borrels, festivals en barbecues. Ook om nieuwe mensen te leren kennen is het CDJA dus ideaal. We bieden je cursussen en trainingen aan om kennis en vaardigheden op te doen. In een lokaal bestuur of bij een van onze commissies leer je activiteiten te organiseren en hoe je jouw idee voor het voetlicht brengt. Onze core-business zijn de debatten. Dat zijn vaak bijeenkomsten met bekende sprekers zoals bijvoorbeeld ministers en Tweede Kamerleden. We gaan met hen in discussie over allerlei onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn. Zo dicht op de politiek heb je nog nooit gezeten.
Het CDJA heeft afdelingen in heel Nederland. Er zit dus altijd een afdeling dicht bij jou in de buurt. Via de lokale afdeling kun je CDJA leden in jouw omgeving  leren kennen en je bezighouden met de lokale en regionale politiek. Daarnaast heeft het CDJA werkgroepen die zich bezighouden met specifieke thema’s, zoals onderwijs, milieu en justitie. Werkgroepen bestaan uit enthousiaste leden die regelmatig bij elkaar komen om te discussiëren of voorstellen bedenken. Deze vormen de basis van de standpunten van het CDJA. Je ziet het, de mogelijkheden zijn enorm.

Ben je tussen de 14 en 31 jaar? Dan kun je het eerste jaar voor 5 euro lid worden van het CDJA. Als lid heb je toegang tot al onze activiteiten en ontvang je vier keer per jaar ons ledenblad Interruptie.

Na het eerste jaar zijn de lidmaatschapskosten voor het CDJA € 19,- (tot 27 jaar) voor het combilidmaatschap van CDJA en CDA. In het jaar dat je 27 wordt is het combilidmaatschap € 35,-, en vanaf het jaar dat je 28 wordt € 58,-.

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten