CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

Kindergemeenteraad 2013

Reacties uitgeschakeld voor Kindergemeenteraad 2013

kindergemeenteraad 2013Wassenaar heeft donderdag 11 april voor het eerst een kinderraadsvergadering gehouden. Hieraan deden 40 groep 8 kinderen van 5 basisscholen mee. Iedere school diende een eigen voorstel in om ook uit te voeren als de kinderraad het in meerderheid aannam. Het budget hiervoor vanuit de gemeente is 2500 euro.

Tijdens een voorafgaand vragenuurtje is aan 5 raadsleden, waaronder onze Dineke den Hartog, vragen gesteld. Zoals ” Wat doe je naast raadswerk?” “Welke sporten doe je?” “Kom je vaak voor je mening uit?” en ” “Wanneer ben je begonnen met de politiek.” Van “meester” Michel moesten de raadsleden deze vragen kort antwoorden. Daarna deed iedere school zijn presentatie om zo te proberen de extra stem van de aanwezige vijf raadsleden binnen te halen. Hier volgen ze:

De Herenweg school ging voor een nieuwe speelplaats met goals bij het sterrenbad voor meerdere leeftijden. Kosten 2340,95 euro. Sterrenveld zal het heten. Bereikbaar via een aan te leggen zebrapad. Met sponsors kan de speelplaats verder later uitbreiden.

Het Jan Baptist voorstel was een volley- en voetbalveld op het Hofcampveld. Sporten is goed voor je spieren, humeur en geheugen. Kosten ongeveer 2000 euro. Met veel hulp van ouders gaat dit zeker lukken.

Nummer drie was de Jozefschool. Hun idee twee nieuwe goals op de speelplaats aan de Zuidwijklaan.  Met 35 meter hek eromheen zodat de bal niet in sloot rolt. Het speelveld wordt 20 bij 8 meter. De plek is goed bereikbaar met veel kinderen eromheen wonend. De gekozen goals zijn hufterproef. Kosten 2375.13. Rest van 2500 is voor onvoorzien.

Volgende school is de Nutsschool. Een speelplaats met water is hun idee. De Hofcamp gaat deze ondiepe vijver van 10 cm diep herbergen. Er komen stapstenen en een bord “Pas op vijver.” kosten 2050.

DDKO, Den Deijl Knapt Op, is het idee van de Den Deijl school. Door de speelplaats aan de Bellesteijnlaan op te knappen en uitbreiden. Op 21 juni moet het af. Veel familie gaat helpen met schoonmaken. Extra banken maakt een vader met goals en een pinpongtafel is hun voorstel. Dit alles voor 2418 euro. Overig is voor onderhoud. “Je zal klappen na het opknappen” is hun leus.

Na vijf minuten overleg achter de gordijnen is het besluit van de raadsleden bekend. Den Deijl krijgt de extra stem. Motivatie is dat het nu vuil is en schoon moet. De ouders en familie gaan meehelpen om het deze zomer af te hebben.

Na het eten volgde voor veel publiek met ouders een tweede presentatie ronde. was de echte raadsvergadering aan de orde. In de eerste termijn werd gediscuseerd over palen, netten, veiligheid, lengte, hoogten, is er overleg met de buren, prijzen noem je niet dubbel – staan in de presentatie, stuitert de handbal wel op gras, kun je hockyen op gras, hoeveel hek houdt een bal uit de sloot, maten tusen palen en maaien, de stapstenen zijn veilig voor boven de zes jaar, wie maakt het schoon, 450 is voor tegenvallers i.t.t. andere partijen tot hoe duur is een betonnen pingpongtafel.

Bij een eerste stempeiling kreeg Den Deijl 10 stemmen. De scholenmoesten nu onderling overleggen om andere over te halen. Met de eerste stem ronde vielen de Jozefschool en Nutsschool af. Omdat een meerderheid niet mogelijk was. Na de volgende ronde viel ook de Herenweg school af. Met laatste ronde won uiteindelijk de Den Deijlschool. Dus de Bellesteijnlaan speelplaats wordt opgeknapt. Gefeliciteerd iedereen namens het CDA.

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten