CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

Kraamactie Langstraat zaterdag 22 oktober 2011

Reacties uitgeschakeld voor Kraamactie Langstraat zaterdag 22 oktober 2011

 

Aanstaande zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur staat het CDA Wassenaar met een informatiekraam in de Langstraat. Het thema van deze keer is Wassenaar, fietsen maar! Voor iedereen die meer wil weten over de fietsprojecten in en om Wassenaar is informatie te krijgen. Uiteraard is ook CDA-wethouder mevr. Dienke Dekker aanwezig om meer te vertellen over haar werk als wethouder Verkeer en Vervoer en om uw fietsvragen te beantwoorden.

Wassenaar telt vele kilometers fietspad om lekker te recreëren en te genieten van de natuur, maar Wassenaar heeft ook paden om zo snel mogelijk van het werk of de school naar huis te rijden en vice versa. Het CDA is groot voorstander van meer en betere fietspaden als alternatief voor de auto. Goede gelegenheden om te fietsen passen bij het recreatieve en dorpse karakter van Wassenaar. Daarbij is fietsen gezond en gezellig en goed voor het milieu. Maar het CDA wil ook graag dat fietsen veilig is. Daarom stimuleert het CDA de komst van meer (overdekte) fietsstallingen en van gescheiden fiets- en rijbanen. De bouw van de fietstunnel onder de Rijksstraatweg door is voor het CDA een logisch en noodzakelijk onderdeel van het fietsvriendelijke klimaat in het dorp.

In de informatiestand op 22 oktober vindt u o.a. informatie van de Fietsersbond en een beschrijving van de snelfietsroute langs de N44. Deze snelfietsroute legt de provincie Zuid-Holland in samenwerking met o.a. de gemeente Wassenaar aan. Met deze nieuw aan te leggen routes kunt u in een bijna rechte lijn van Den Haag, via Wassenaar, naar Leiden en terug. Doordat de routes met asfalt worden bedekt zijn de paden ook zeer geschikt voor elektrische fietsen.

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten