CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

Levendige CDA44 bijeenkomst levert input voor verkiezingsprogramma

 

Op zaterdag 4 november vond in het Deijlerhuis de CDA44 bijeenkomst plaats, bedoeld voor zowel leden als niet leden van het CDA. De happening was geïnspireerd door het landelijk CDA die eerder met een CDA1000 het verkiezingsprogramma opstelde.  Ongeveer 44 Wassenaarders konden input geven op het conceptverkiezingsprogramma van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.  Het CDA Wassenaar wil hiermee op vernieuwende wijze een aantrekkelijk en herkenbaar CDA programma maken.

 

Verkiezingsprogramma ‘Wassenaarders samen’

De programmacommissie van het CDA Wassenaar gaf als opening een introductie bij het voorlopige programma van het CDA Wassenaar, waarbij de titel van dit programma luidt: “Wassenaarders samen”. De aanwezigen werd gevraagd om heel goed te kijken naar wat er nog mist en wat wellicht meer aandacht zou moeten verdienen, want het CDA Wassenaar wil namelijk heel graag horen wat er leeft onder de Wassenaarders om zo het beste programma te kunnen opstellen.

 

Na de inleiding door de programmacommissie werd er gediscussieerd aan drie tafels. Hier stonden de volgende thema’s centraal 1) Wassenaar, sterk en sociaal, 2) Wassenaar leefbaar en veilig en 3) Wassenaar Economie/Financieel en duurzaam. 

 

Aan elke tafel werd levendig en serieus gediscussieerd onder leiding van een gespreksleider. Hierbij kwamen vele actuele zaken voorbij die men belangrijk vond, zoals de zelfstandigheid van Wassenaar, de financiële situatie, bestuurlijke rust, de mogelijkheden van ondertunneling van de N44, duurzaamheid en het belang van sociale samenhang tussen de inwoners.  

 

Om het niet alleen een vrijblijvende discussie te laten zijn werd elke tafeldiscussie afgesloten met drie concrete punten die in het programma kunnen worden opgenomen en op de website van het CDA Wassenaar kunt u precies zien hoe dit in zijn werk gaat. De Algemene Ledenvergadering van het CDA Wassenaar stelt op 7 december het definitieve programma en de kandidatenlijst vast.

 

Geslaagde bijeenkomst met dank aan iedereen die op kwam dagen

Het was een zeer geslaagde bijeenkomst met een goede opkomst, waarbij er door de aanwezigen levendig en energiek werd gediscussieerd. Wassenaarders konden op een laagdrempelige wijze naar voren brengen welke zaken voor hen van belang zijn en het CDA Wassenaar is zeer gemotiveerd om hiervoor c

ampagne te gaan voeren, zodat deze zaken ook gerealiseerd kunnen worden.

 

(tekst door Hubert Schokker, foto’s door Marjolein Overdevest)

Deel dit artikel!

Laat uw reactie achter