CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

Maandagavond 13 mei is de volgende stap gezet in de komst van het Museum op landgoed Voorlinden.

Reacties uitgeschakeld voor Maandagavond 13 mei is de volgende stap gezet in de komst van het Museum op landgoed Voorlinden.

Het CDA heeft precies een jaar geleden haar bezorgdheid uitgesproken over het verkeer naar aanleiding van de planvorming rond een museum op Voorlinden. Op een aantal momenten in de week hebben bewoners van Binnen Klingen te maken met extra sportief verkeer van en naar de Roggewoning. De  komst van het nieuwe museum kan deze pieken verergeren. 

Naar dit signaal vanuit de buurt heeft het CDA geluisterd en het college gevraagd de sportpieken aan te pakken en onderzoek uit te voeren of de extra verkeer aankunnen?

De koppeling tussen het sportverkeer en het culturele verkeer heeft het college begrepen.

Het Plan van aanpak “Verkeersmaatregelen Binnen Klingen en omgeving” uit maart en “Verkeersmaatregelen Binnen Klingen en omgeving” uit april van dit jaar geeft mogelijkheden voor de korte, lange en hele lange termijn.  Met deze startnotitie kunnen de bewoners en het college aan de slag.  Het CDA kan gezien deze ontwikkelingen instemmen met het afgeven van een verklaring van geen bezwaar door de gemeenteraad. De bouw van het museum is daarmee weer een stap dichterbij.

Theo Overdevest

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten