CDA Wassenaar

Meer mogelijkheden voor bedrijven op Hoge Klei zonder extra bebouwing.

Reacties uitgeschakeld voor Meer mogelijkheden voor bedrijven op Hoge Klei zonder extra bebouwing.

De Hoge Klei is nog een klein stukje  Wassenaar waar ieder voorjaar de bloembollen bloeien. Bij binnenkomst en  het verlaten van ons dorp via de Kokshornlaan kunt u gelijk genieten van het open gebied tussen de bebouwde kom en de duinen. De aldaar gevestigde agrarische bedrijven zijn tegenwoordig  echter niet alleen meer agrarisch bezig. Er vindt stalling plaats van caravans  en vrachtauto’s maar er is ook een manege gevestigd. Dit alles  is niet overeenkomstig  de mogelijkheden van het bestaande bestemmingsplan.

 

Reden van deze activiteiten die op zich als niet agrarisch gezien moeten worden is dat  de  bedrijfsgrootte van de agrarische bedrijven  niet genoeg  economische zekerheid  biedt voor de agrarische ondernemers.  Het huidige gebruik in strijd met het bestemmingsplan is  daarom uit economische overwegingen ontstaan. Op zich is dit  veranderde gebruik voor het CDA bespreekbaar zolang dit maar niet leidt tot extra bebouwing   Extra bebouwing is voor onze fracties onacceptabel. De open ruimte moeten we ook hier behouden. We willen een groene buffer behouden en versterken dus ook aan de poort van onze gemeente.

 

Dus voor het CDA geldt, meer mogelijkheden voor agrarische bedrijven zonder de Hoge Klei dicht te bouwen. Bij het bespreken van een nieuw bestemmingsplan Oostdorp-Hoge Klei zullen we dit uitdragen.

 

 

Theo Overdevest

 

Raadslid

 

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten