CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

Meer subsidie voor inzamelen oud papier

Reacties uitgeschakeld voor Meer subsidie voor inzamelen oud papier

Onze raadsfractie komt met een voorstel om meer subsidie beschikbaar te stellen voor verenigingen die oud papier inzamelen.

Diverse Wassenaarse verenigingen en organisaties, zoals carnavalsvereniging de Tunnelklossers in Kerkehout en de Kinderboerderij, zamelen al jaren oud papier in om met de opbrengsten hun activiteiten te kunnen financieren. De marktprijs is momenteel echter zo laag (ongeveer 3 cent per kilo) dat het nauwelijks meer de moeite loont.

Het verzamelen van oud papier is niet alleen een inkomstenbron voor die verenigingen, het bespaart de gemeente ook nog eens veel geld. Het ophalen van huisvuil kost de gemeente ruim tien cent per kilo. Voor het gescheiden ophalen van oud papier is dat zelfs bijna 20 cent.

Het CDA komt daarom met een voorstel om alle verenigingen die oud papier inzamelen te subsidieren met vijf cent per kilo, bovenop de marktprijs.

Volgens lijsttrekker Meindert Stolk slaan we daarmee drie vliegen in een klap: we stimuleren het scheiden van oud papier, wat goed is voor het milieu. We vergroten de inkomsten van de verenigingen en bovendien levert het een besparing op voor de gemeente.

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten