CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

persbericht: CDA komt op voor vrijwilligers..

Reacties uitgeschakeld voor persbericht: CDA komt op voor vrijwilligers..

Afgelopen woensdag besprak de gemeenteraad de begroting voor 2011. Een lastige begroting, omdat ook Wassenaar de komende jaren veel moet bezuinigen. Door de financiële crisis ontvangt Wassenaar komende jaren veel minder geld van het Rijk en daardoor moet de gemeente ruim 10% bezuinigen op een begroting van zo’n 50 miljoen euro. Gesteund door de coalitie, heeft het CDA tijdens die vergadering diverse moties en amendementen ingediend op de begroting om er voor te zorgen dat de meest kwetsbare groepen en het vrijwilligerswerk daarbij ontzien worden. Zo is voorkomen dat het extraatje voor mensen met een minimum inkomen wordt afgeschaft en dat mensen met een minimum-uitkering zelf moeten betalen voor hun scootmobiel.

Het CDA beklemtoonde tijdens de vergadering hoe belangrijk de bijdrage is van vrijwilligers voor onze lokale samenleving. “Vrijwilligers verdienen onze erkenning en waardering”, zo stelde fractieleider Meindert Stolk. Vervolgens diende hij namens het CDA een amendement in om de bezuiniging te schrappen op het Wassenaarse brandweermuseum – dat helemaal gerund wordt door vrijwilligers van de brandweer – en op het onderhoud van de prachtige rozentuin naast raadhuis de Paauw, onderhouden door vrijwilligers van de volkstuindersvereniging.

Verder zal er op initiatief van het CDA door het college onderzocht worden hoe via een duurzaam beleggingsfonds de gemeente een deel van haar belegde middelen kan investeren in ondernemingen die bewust omgaan met het milieu, mensenrechten en de wereld waarin wij wonen. Hiermee geven we er concreet gestalte aan dat Wassenaar zich aangemeld heeft als Millennium-gemeente en lokaal de Millennium-doelen van de Verenigde Naties wil ondersteunen. Ook in een financieel moeilijke periode moeten we onze verantwoordelijkheid blijven nemen.

Het CDA benadrukt dat er uiteraard sprake moet zijn van een financieel solide beleid, maar dat bezuinigingen nooit ten koste mogen gaan van de sociale samenhang in ons mooie dorp.

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten