CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar
Wandeling rijksdorp

Spannende excursie naar bunkers van Rijksdorp

Reacties uitgeschakeld voor Spannende excursie naar bunkers van Rijksdorp

De excursie zit vol. U kunt uzelf helaas niet meer opgeven.

Op zaterdag 14 december kunt u mee met een bijzondere wandeling door het bos en het bunkercomplex in Rijksdorp. Onder leiding van een vrijwilliger van Staatsbosbeheer en onze dorpsgenoot Kees Neisingh, bezoeken we het gebied boven en onder de grond. Het gebied is in de afgelopen jaren maar een paar keer opengesteld geweest, dus deze excursie biedt u een unieke kans.

 

De bunkers zijn onderdeel van de Atlantikwall, die in de Tweede Wereldoorlog werd aangelegd in opdracht van de Duitsers. Tijdens de Koude Oorlog was hier een geheime verbindings- en commandopost.

 

De excursie is een initiatief van CDA Wassenaar en onderdeel van een serie dorps- en wijkwandelingen. De rondleiding kost normaal 12,50 euro per persoon. CDA Wassenaar neemt echter een deel van de kosten op zich. Niet-CDA leden betalen daardoor slechts 5 euro per persoon. CDA-leden betalen het normale tarief van €12,50 (ter plekke graag contant betalen).

 

Wilt u mee op zaterdag 14 december, geef uw naam dan uiterlijk vrijdag 13 december voor 12.00 uur door via contact@cdawassenaar.nl of bel met 06-12710044. Er is plaats voor maximaal 30 mensen, dus meld u snel aan. Wij verwachten u op zaterdag tussen 10.30 en uiterlijk 10.45 uur aan de Vleysmanlaan 4. De familie Schelhaas ontvangt u daar graag met koffie en koek. Even voor 11.00 uur lopen we richting de ingang van het duingebied. Goede schoenen, warme kleding en een zaklamp zijn onmisbaar. De excursie duurt maximaal twee uur.

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten