CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

Voorlichting over sloopbescherming beeldbepalende panden moet beter!

Reacties uitgeschakeld voor Voorlichting over sloopbescherming beeldbepalende panden moet beter!

Op verzoek van de raad maakt het college het slopen van mooie panden in Wassenaar moeilijker. Deze panden zijn geen gemeentelijk monument, maar wel beeldbepalend in de straat of wijk. De commissie Ruimte heeft daarom maandagavond jl. een voorbereidingsbesluit besproken over een sloopbescherming van deze panden. Dit “tijdelijke” besluit zal één jaar gelden, zodat na deze periode een speciaal voorbereid monumenten bestemmingsplan voor heel het dorp gaat gelden.

Wethouder De Lange gaf in de commissievergadering aan, de vaart erin te willen houden om sloop van rechtswege te voorkomen. De gemeente moet binnen 8 weken beargumenteren waarom het een sloopvergunning weigert, en aantonen dat het behouden van een pand  belangrijker is voor Wassenaar dan het slopen voor de eigenaar.

Het CDA vindt dat eigenaren beter geinformeerd moeten worden over de sloopbescherming van panden. De gemeente heeft namelijk voor het laatst in 2009 een brief gestuurd naar de kandidaat adressen. En nu drie jaar later komt de procedure weer op stoom en kunnen eigenaren verrast worden. Vele kandidaten moesten uit de krant vernemen dat de commissie Ruimte dinsdagavond jl. over dit onderwerp heeft gesproken. Hun bouwmogelijkheden en -kosten worden hierdoor beinvloed. Het CDA heeft daarom de wethouder opgeroepen zijn plannen beter te comminicerene en aan de eigenaren per brief uit te leggen wat er gaat veranderen als het voorbereidingsbesluit van kracht wordt. Dus niet alleen een folder!

Theo Overdevest, raadslid

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten