CDA Wassenaar

Vragen over toekomstige sluiting politiebureaus in NL

Reacties uitgeschakeld voor Vragen over toekomstige sluiting politiebureaus in NL

De CDA fractie heeft kennis genomen van informatie in diverse media, over toekomstige sluiting van politie bureaus in Nederland.

“Van de 400 politiebureaus die begin 2015 open waren, gaat mogelijk ongeveer de helft dicht. De bureaus worden vervangen door grotere en kleinere politieposten. Dat zijn tijdelijke kantoren waar enkele momenten per week politieagenten aanwezig zijn.”  Negenentwintig juli meldt NOS dit op haar website gisteren.

Aangezien Wassenaar beschikt over een politie bureau is de CDA Fractie bezorgd over de toekomstplannen van dit bureau in ons dorp. En stelt hierover de volgende vragen.

 1. Is het college bekent met bovenstaande berichtgeving?
 2. Is het college op enige wijze betrokken bij de interne discussie over toekomstige politie huisvestingsplannen in de regio?
  1. Zo niet, is het college van plan hier een actieve rol in te vervullen gezien het grote politie pand dat in de gemeente staat en de veiligheid voor de inwoners te verzekeren?
  2. Zo ja, wanneer gaat het college de raad hierover informeren?
 3. Welke zeggenschap heeft het college in de besluitvorming over huisvesting van politie in Wassenaar?
 4. Heeft het college een visie en beleid beschikbaar voor het perceel aan de Hofcampweg als de Regionale Eenheid Den Haag besluit om het politie bureau in Wassenaar toch te sluiten?
  1. Zo ja, hoe luiden deze?
  2. Zo niet, waarom is dit niet beschikbaar? En is het college voornemens om dit gezien het toekomstige politie huisvestingsbeleid op te stellen?
 5.  Wanneer kunnen wij als raad een informatiebrief verwachten over dit onderwerp?

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten