CDA  – Samen Succesvol voor Wassenaar

Was Mas organiseerde afgelopen vrijdag (6 april) een Paasbrunch.

Reacties uitgeschakeld voor Was Mas organiseerde afgelopen vrijdag (6 april) een Paasbrunch.

Remke van Rooden was voor Wassenaar onze gastvrouw. Vele stagebieders van instellingen en organisaties zoals helpers website “Jong-in-Wassenaar, de Bij-bus, de Deylknotsen, Excelsior, de Kinderboerderij, de Wereldwinkel, Help-Zambia-helpen,Jozefkerk, Zang en Spel in Beweging, de Kieviten, SWZ, CDA e.a. waren op deze uitnodiging ingegaan. Remke vertelde over de start met o.a. Claartje de Leeuw om leerlingen van de middelbare scholen vertrouwd te maken met het vrijwilligerswerk. Vanaf dit schooljaar is het wettelijke verplicht dat zij maatschappelijke stage-uren gaan volgen.  De scholen hebben hun eigen interne vacature banken. Dit geldt ook voor leerlingen die scholen buiten Wassenaar bezoeken. Zij gaan vaak voor een groepsstage + begeleiding. Maar er gaan ook leerlingen zelf op zoek naar een stageplek. Dit wordt dan niet altijd gemeld aan de WasMas begeleidster. Daardoor kunnen niet de juiste gegevens op de website getoond worden. Op dit moment is het aanbod van stageplekken groter dan dat van de stagiair(e)s (leerlingen)

 

In 2011 heeft  Elly den Haan van SWZ de WasMasprijs gewonnen. Daaraan is een bedrag van € 500,– verbonden. Zij wil dit nu gaan besteden om voor de bewoners van “de Willibrord” en het “Sophiekehuis” een rolstoel-wandel-driedaagse (“beweegfeest”) te organiseren in de 1ste week van september. Daarvan wil zij graag leerlingen van de middelbare scholen inschakelen om de bewoners te begeleiden. Dit in het kader van het Thema “Oud & Jong” / Jaar van de actieve ouderen. Tevens gaan jongeren van het Adelbert College ouderen interviewen, komt er een expositie over dit thema en een barbecue ter afsluiting.

Alle stages vinden plaats in de “non-profit” sector, vele vrijwilligers helpen de stagiair(e)s en deze brunch was zeer geanimeerd, netwerkend en voor herhaling vatbaar met dank aan de organiserende dames van de WasMas.

Dineke den Hartog.

Deel dit artikel!

Reacties zijn gesloten