CDA Wassenaar

 

Wassenaarders Samen in de sport

In de derde estafetteweek van het CDA Wassenaar stond de sport centraal. De breedtesport staat volgens Ronald Everard, nummer 2 op de CDA-lijst, model voor de slogan van de partij: Wassenaarders Samen. We zijn op bezoek geweest bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging, de Badminton Club Wassenaar, zaalsporters, dansers, hockeyers, kickboksschool Fearless en we hebben meegedaan met een bootcamp.

 

Nieuwe sporthal

We zijn niet toevallig begonnen met een bezoek aan de sporthal. Veel clubs maken gebruik van deze voorziening. Het CDA is voorstander van een nieuwe sporthal ter vervanging van de huidige sporthal en die van de Kieviten. Die nieuwe hal moet dan ook wel een hal zijn voor alle gebruikers en ook zo voelen. Inclusief een ruimte die ook voelt als clubruimte voor alle clubs. De nieuwe hal moet goed toegankelijk zijn en blijven voor de Wassenaarse sporters en clubs. De belangen van alle gebruikers van de huidige hallen zullen meegenomen worden in de voorbereidende fase, straks in de ontwikkelfase en nog belangrijker ook in de komende exploitatiefase. Ronald Everard en huidig raadslid Theo Overdevest hebben benadrukt dat het CDA Wassenaar hier actief bij betrokken wil zijn. De clubs gaven ons mee dat het goed is om de huidige beheerder van de sporthal te betrekken bij de ontwikkelingen en zijn kennis en praktijkervaring ook maximaal te benutten voor sportend Wassenaar. Ook daar gaan we ons hard voor maken!

 

Na het bezoek hebben we alle sportende Wassenaarders in de sporthal een CDA- bidon uitgereikt. We zijn nog enthousiaster geworden door alle dorpsgenoten die met elkaar aan het sporten waren en alle bestuursleden en trainers die zich zo inzetten voor ons dorp.

 

CDA voorstellen voor de sport uit het verkiezingsprogramma

  • – De huidige sporthal wordt vervangen door een multidisciplinaire sporthal, waar naast sport ook het overige verenigingsleven zich kan ontplooien.
  • – Sportfaciliteiten moeten goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.
  • – Gemeentelijke stimuleringsregeling voor investeringen in sport- en jeugdaccomodaties van de Wassenaarse verenigingen.
  • – Samen met het Wassenaars Sportcontact een visiedocument opstellen over de toekomst van de breedtesport in Wassenaar.
  • – De jeugdverenigingen opnemen in sportcontact overleg.

 

Sport & Wassenaar: Gouden combinatie

CDA’ers praten niet alleen over sport, maar doen het ook. Zo hebben een aantal van onze mensen een training meegedaan in de kickboksschool Fearless en aan de outdoor bootcamp georganiseerd door Marnix van Rij en-oud generaal Koen Gijsbers. Na deze workshop werd Sabrina Everard door de oud topmilitair aangewezen als sportiefste CDA’er van de week en hij kan het weten als oud topsporter.

 

Tekst: Ronald Everard, foto: Sabrina Everard. Op de foto: Bestuursleden WVV, BCW en het CDA in de sporthal.

 

 

 

Deel dit artikel!

Laat uw reactie achter