Leerzame hoorzitting over gemeentelijke samenwerking

De fractie van het CDA is tevreden met de informatie die verkregen is tijdens de openbare hearing op 27 februari jl. over de toekomstbestendige organisatie. Vanuit diverse andere gemeenten werden de voor- en nadelen van een ambtelijke integratie met Voorschoten op heldere wijze door de panelleden vanuit hun ervaring toegelicht.

Voor de fractie is in elk geval duidelijk dat “niets doen” tot grote problemen leidt en dus geen optie is. Die problemen zoals het tekort aan bestuurskracht, efficiency, de kwaliteit van de dienstverlening en de kwetsbaarheid van de organisatie moeten we aanpakken om de zelfstandigheid van Wassenaar in de toekomst te waarborgen.  Net als in Aalsmeer, Amstelveen , Wormer en vele andere gemeenten werken  wij aan  een  maximaal  draagvlak om een toekomstbestendige organisatie in Wassenaar mogelijk te maken.

De inwoners van Wassenaar en de medewerkers  kunnen van het CDA verwachten dat wij verder kijken dan de emoties rond de gemeenteraad in de afgelopen week.

Partijen die zich nu hebben ingegraven dagen wij uit om duidelijk te maken onder welke voorwaarden zij wel bij kunnen en willen  dragen aan het vormgeven  van deze toekomstbestendige organisatie en daarmee de zelfstandigheid van Wassenaar.

Wanneer de discussie in de gemeenteraad vooral gestuurd wordt door emoties of – erger nog – bangmakerij van onze inwoners, dan zal dat slechts bijdragen aan een spoedig verlies van onze zelfstandigheid.

Tags: , ,

29 februari 2012

Laat een bericht achter

(vereist)

(vereist), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href='' title=''> <abbr title=''> <acronym title=''> <b> <blockquote cite=''> <cite> <code> <del datetime=''> <em> <i> <q cite=''> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Berichten van Fractie

Recente berichten

Berichten CDA landelijk:

Aanmelden voor berichten

Wilt u de standpunten en het nieuws van CDA Wassenaar in uw mailbox? Meld u dan hier aan!

Volg ons:

Nieuws uit Wassenaar